De uitdaging #1

De uitdaging

Ik doe mee aan ‘De Uitdaging’ van Eefje van Ideefje. Een jaar lang ontvang ik elke week een opdracht in mijn mailbox die mij helpt om stappen buiten mijn comfortzone te zetten.

Ik ben opgegroeid als nuchtere Friezin. ‘Steek vooral je hoofd niet te ver boven het maaiveld uit’. Stappen buiten mijn comfortzone, stappen waarbij mijn hoofd wel boven het spreekwoordelijke maaiveld uitkomt, vind ik best lastig. Zeg maar gerust rete-moeilijk!

Mijn comfortzone

In mijn comfortzone is het lekker warm, voel ik me op mijn gemak en kan ik zijn wie ik ben. Daarbuiten is de wereld soms eng en onzeker.
Inmiddels heb ik wel geleerd dat je als ondernemer op gezette tijden echt wel eens buiten je comfortzone moet komen. Als ik in mijn ‘ondernemers-comfortzone’ zit dan ben ik lekker bezig met mooie dingen maken en ideeën  uitwerken. Heerlijk veilig achter mijn beeldscherm. Maar mensen moeten natuurlijk ook weten dat je er bent en waar je goed in bent. En mensen komen daar alleen maar achter als je je hoofd boven dat maaiveld uitsteekt. Zeg maar gerust ‘jezelf de wereld in slingeren’.

De opdracht van de eerste week van ‘De Uitdaging’ was dan ook gelijk ver buiten mijn comfortzone. “Maak een lijst van de dingen waar je goed in bent en deel tenminste één hiervan in het openbaar”.

Aaii…

Als iemand mij vraagt waar ik goed in ben begint mijn antwoord eigelijk standaard met “eeuh….”. Ik denk ook niet zo vaak na over waar ik goed in ben. En nog moeilijker…. omdat dat ook van mezelf te zeggen.

Mijn lijstje

Ik begon mijn lijstje met ‘simpele’ dingen waar ik goed in ben. Koken, zorgen voor een lege wasmand en mijn dochter is altijd keurig op tijd bij school en bij de sport.
Heel belangrijk dat ik goed ben in deze dingen. Maar natuurlijk niet de bedoeling van het lijstje in dit geval. Wat heeft een klant eraan als hij of zij weet dat ik goed ben ik het leeg houden van de wasmanden? Helemaal niks dus. Tenzij ik daar voor ingehuurd ben natuurlijk, maar dat is niet het geval.

Waar ben ik nu goed in waar mijn klanten iets aan hebben? En om die reden wellicht bij mij komen?
Nou komt ‘ie dan….
Ik durf voor het eerst te hardop te zeggen dat ik gewoon hartstikke goed ben in het beleven van mooie momenten en deze vervolgens om te toveren tot toffe papierwaren. Het is mijn passie. Ik word er blij van. Daarnaast vind ik het fijn dat ik dingen visueel en tastbaar kan maken.

Het is mijn droom om groot te worden met datgene waar ik goed in ben en waar mijn passie ligt. Maar het is een geruststellende gedachte dat ik altijd nog professioneel ‘wasgoed coach’ kan worden.

Zo dat is eruit!!! En het viel best mee om het hier te typen. Mijn eerste stap buiten mijn comfortzone is gezet. En volgende week vind je hier mijn tweede uitdaging.

Durf jij ook hardop te zeggen waar je goed in bent?

Ben jij ook ondernemer en wil je leren om eens wat meer met hart en lef te ondernemen? Eefje is een hartstikke leuk mens! Neem eens een kijkje op haar website. Dit laatste zinnetje is overigens niet gesponsord 😉 Het komt oprecht uit mijn hart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *